Dárečky Martina Bursíka a malá domů.

Uveřejněno dne 21 prosince 2010 000 9:42

bursik2Program Zelená úsporám, coby trhák bývalého předsedy Strany zelených a ministra životního prostředí, se začíná zvláštním způsobem trhat.

Bombastický začátek, velmi „pozitivní“ průběh poskytovaných dotací a samozřejmě maximální spokojenost dotovaných. Mediálně pasírované Stranou zelených na patřičné úrovni. Jak se ale zdá, ta největší „dotace“ se vztahovala ani ne na potřebné dotované, ale ty, kteří s dotacemi šafářili.

Program dostal zvláštní trhlinu – proplácelo se asi víc finančních prostředků, než bylo k dispozici a nebo – peněžní tok dotací byl nasměrován a dostal zelenou pro skrytou korupci a část peněz šla úplně jinam.

Jeho přerušení, z důvodů velkého množství žádostí a „prověření“ oprávněnosti některých „poskytování“, bude mít asi daleko závažnější problémy – právě pro ten nepřehledný tok vyhovující úředníkům, kteří byli velmi dobře znalí mezer celého systému.

Pokud platí, že ekonomická opatření se projevují po dvou letech od jejich vzniku, tak se máme čeho dočkat, když za jeden rok se celá Zelená úsporám jeví coby dopředu promyšlený tunel, jak dostat „emisní peníze“ z Japonska – přes českou legislativu – na konta našich politických poctivců.

On si totiž vylepšil životní prostředí jen někdo – aniž mnohdy dosáhl skutečného energetického efektu.

Kdo by nebral dáreček, který se tak podbízivým a dopředu promyšleným způsobem „malá domů“ prezentoval?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist